تبلیغات

خواص میوه ها و سبزیجات مختلف - خواص عدس
خواص میوه ها و سبزیجات مختلف

                                خواص عدس

 

 

من در خاصیت با گوشت برابری می‏كنم. تقویت كننده مغز بوده، حافظه را نیرو می‏دهم. جوشانده من ضد عفونی كننده است. گرد سوخته دانه‏های من دندان را سفید می‏كند. از انواع ویتامین سرشارم. و اگر دلتان می‏خواهد صاحب دختر شوید از من استفاده كنید.


فارسی من مرجومك است و در بعضی از شهرها نسك می‏گویند، ولی امروزه در بیشتر شهرها به عدس معروف می‏باشم. رنگ من بر حسب نژاد، قهوه‏ای، قرمز، زرد و خاكستری است. دارای انواع بیابانی «نیم وحشی» و بستانی می‏باشم. بستانی من همین عدس معمولی است كه شما آن را در آشها و سوپها ریخته، و با آن عدس پلو درست می‏كنید دیر هضم و نفاخ است و چنانچه با سركه خورده شود نفخ آن از بین می‏رود.

ساقه و برگ من به مصرف علوفه حیوانات می‏رسد. آرد من خاصیت نرم كننده داشته و ضماد آن برای رفع التهاب پوستی نافع است. من در زمینهای آهكی خوب می‏رویم، ولی در خاك رس به عمل نمی‏آیم. موقع چیدن دانه‏های من وقتی است كه دانه‏های پایین ساقه تغییر رنگ داده و مایل به قهوه‏ای شوند.


دانه من دارای ویتامینهای «ا»، «ب» و كمی «ث» می‏باشد و فلزاتی چون آهن، كلسیم و از همه بیشتر فسفر دارد، پوست دانه‏های من ملین و مغز آن قابض است. ابوالعلای معری گیاهخوار معروف ایرانی، مرا به جای گوشت می‏خورد و مرا گوشت گیاهی لقب داده بود. پوست من گرم است و آب جوشانده آن ملین و ضد عفونی كننده پوست بدان است. خوردن آش من با روغن بادام پس از برطرف شدن تب مانع برگشت آن می‏باشد، پخته مهرای من با سركه مقوی معده و بدون نفخ است. چنانچه مرا در اب بپزید، آب آن سینه را نرم و سرفه را از بین می‏برد و مضمضه با آن جهت ورم مخاطدهان و دیفتری مفید است. فرو بردن سی عدد پوست كنده من بطور حب فساد معده را اصلاح می‏نماید. ضماد من با عسل جهت زخمهای عمیق و با روغن گل جهت ورم چشم مفید می‏باشد، و با سفیده خم مرغ جهت رفع سرخی پوست وترك پاشنه پا و با سركه جهت ترك دست و پا كه در اثر سرما عارض شده باشد سودمند می‏باشد. ضماد پخته من با برگ كلم جت ورم پستان كه در اثر انعقاد شیر به هم رسیده باشد مفید می‏باشد. مالیدن پخته من با تخم خربزه رنگ رخساره را باز می‏نماید و زردی را ازبین می‏برد. گرد دندانی كه با سوخته دانه‏های من ساخته شود دندان را سفید می‏نماید. زیاده روی در خوردن من مخصوصا نوع نیم وحشی آن مولد سودا و غلیظ كننده خون و باعث دیدن خوابهای پریشان و تشویش است. پزشكان سنتی ایران زیاده روی در خوردن مرا مولد سرطان و مالیخو لیا و جذام می‏دانستند، ولی این اتهامات وارد نبوده و من در تولید این امراض نقشی ندارم. ممكن است نوع نیم وحشی من تا حدی در تولید سودای سوخته مؤثر باشد. همیشه مرا با ماهی شور نخورید. بستانی من قابض م كم كننده خون حیض است، ولی نیم وحشی و بیابانی من بر عكس مسهل و قاعده آور می‏باشد. من خون و ترشحات داخلی وترشح رحم را ترش می‏كنم. مادرانی كه آرزوی داشتن دختر دارند، از این خاصیت من می‏توانند استفاده كنند.




طبقه بندی: خواص عدس، 
برچسب ها: خواص عدس،  


نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 7 خرداد 1388 توسط حسین راشدی


درباره وبلاگ
جستجو
آرشیو مطالب
موضوعات
نویسندگان
آخرین مطالب
پیوند ها
ابر برچسب ها
آمار سایت