تبلیغات

خواص میوه ها و سبزیجات مختلف - خواص گردو
خواص میوه ها و سبزیجات مختلف

                                         خواص گردو 

 

                                                   

 

امگا - ۳ موجود در گردو از بروز حمله قلبی جلوگیری می‌كند

گردو علاوه بر اینكه یك میوه خوشمزه است مزایای فراوانی برای سلامتی دارد كه یكی از مهمترین آنها وجود چربی امگا - ‌٣ در گردو است.

مطالعات جدید نشان می‌دهد كه گردو حاوی اسید‌های چرب امگا - ‌٣ است. ماهی شناخته شده‌ترین منبع این گروه از چربی‌های مفید است اما گردو حاوی نوع امگا - ‌٣ با عنوان اسید آلفا لینولینك (ALA) است.

به گفته محققان و كارشناسان تغذیه مصرف بالای این اسید چرب فرد را در برابر حمله قلبی محافظت می‌كند. مطالعات نشان می‌دهد كه ‌٢ گرم در روز اسید آلفا لینولینك كه در یك اونس گردو یافت می‌شود، برای دستیابی به این مزایا كافی است.

مغز گردو دارای چند اسید آلما، مقدار كمی اسانس، اگزالاك آهك و ویتامین‌های A، B ،D و E است. این میوه همچنین ‌١٢ درصد ارسینك دارد.

برگ درخت گردو نیز دارای ‌٣ درصد اینوژیت، اسید الاژیك، اسید گالیك و اسانسی با بوی مخصوص و مقداری پارافین، تانن، مواد چرب و املاح معدنی از قبیل باریوم، منیزیم، پتاسیم، كلسیم و كاروتن است.

به علاوه پوسته گوشتی میوه سبز گردو دارای امولسیون، قند و اسید‌های آلی از جمله اسید سیتریك، اسید مالیك، فسفاتها و اگزالات كلسیم است. لازم به ذكر است كه عصاره برگ این درخت خاصیت میكروب كشی و باكتری‌كشی دارد.

مقدار فسفر موجود در مغز گردو با ماهی، برنج و حتی تخم مرغ برابر است. در مغز گردو پروتئین، فیبر، منگنز، منیزیم و مس هم وجود دارد. برگ و پوست این میوه مقوی است و خاصیت تصفیه كنندگی خون را دارد. از برگ و پوست میوه گردو به خاطر وجود ماده تلخ و تانن برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود.

مغز گردو همچنین حاوی تركیباتی به نام استرول است كه به طور طبیعی در تركیبات گیاهی تولید می‌شوند كه به لحاظ ساختار شیمیایی شبیه به كلسترول هستند. برخی از استرولهای گیاهی در طول موسسه گوارش و در جریان عمل هضم جذب نمی‌شوند و مسیر جذب كلسترول در جریان خون را نیز مسدود می‌كنند. یك اونس مغز گردو حاوی ‌٥٠ میلی گرم استرول گیاهی است كه دانشمندان معتقدند این ماده نقش مهمی در حفاظت شیمیایی و نیز حفاظت عروقی در بدن ایفا می‌كند.

به علاوه گردو ویتامین ب‌ -۶، ‌٠/١٢ میلی گرم ویتامین ب-۲، ‌١ میلی گرم ویتامین ب-۳ و ‌٢ میلی گرم ویتامین c وجود دارد.

به لحاظ خواص دارویی لازم به ذكر است كه گردو خونساز است و خاصیت تصفیه كنندگی خون را دارد.

برای درمان بیماری‌های ریوی استفاده می‌شود. دل پیچه را آرام می‌كند. مخلوط گردو، عسل و مربا برای تقویت اشخاص لاغر و تحریك توان جنسی بسیار مفید است. مربای مغز گردو ملین است و نیز آپاندیس را تقویت می‌كند. مصرف گردو از بدن در برابر تشكیل سنگ كلیه و سنگ كیسه صفرا محافظت می‌كند. پوست درخت گردو و پوست سبز این میوه قابض است. مصرف گردو به همراه موز و انجیر نیز تقویت كننده مغز و تمركز است. اگر ‌١٥ تا ‌٢٠ گرم برگ گردو را به مدت ده دقیقه در یك لیتر آب بجوشانید و مصرف كنید ورم روده و معده را بهبود می‌بخشد نیز خاصیت انگل كشی دارد. همچنین دم كرده‌ برگ گردو گاهی از سوی پزشكان گیاهی برای درمان خستگی و ورم و مداوای سرمازدگی و امراض پوستی كه البته به صورت خارجی و غیر خوراكی استفاده می‌شود، تجویز می‌گردد.

از این دم كرده برای درمان ورم لثه و لوزه نیز استفاده می‌شود.

از آنجا كه این میوه دارای مس است به جذب آهن در بدن كمك می‌كند. از جوشانده برگ گردو همچنین برای شست و شوی زخم‌ها و التیام آنها استفاده می‌شود.

در مورد تركیبات روغن گردو نیز گفتنی است كه در یك قاشق غذاخوری از روغن این میوه ‌١٢٠ كالری، ‌١٤ گرم چربی كلی، ‌٢/١ گرم چربی اشباع شده، ‌١/٣ گرم چربی‌های اشباع نشده تك زنجیره‌ای، ‌٦/٨ گرم چربی‌های اشباع نشده چند زنجیره‌ای یافت می‌شود. اما لازم به ذكر است كه روغن این میوه‌ فاقد فیبر غذایی، پروتئین، كربوهیدرات، كلسترول و سدیم می‌باشد. این در حالی است كه در یك اونس از خود مغز گردو به ترتیب ‌٤/١ گرم فیبر خوراكی، ‌٤ گرم پروتئین، ‌٥ گرم كربوهیدرات و ‌٣ میلی گرم سدیم، ‌٤/٠ میلی گرم مس، ‌٤٨ میلی گرم منزیم و ‌٨/٠ میلی گرم منگنز وجود دارد. حاوی فلاونوئیدی بنام اسید الاژیك است كه این ماده می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را مسدود كند.

در هر ‌١٠٠ گرم مغز گردوی خام و خشك به ترتیب ‌٣/٥ گرم آب، ‌١٤/٨ گرم پروتئین، ‌٦٥ گرم مواد چربی، ‌١٣ گرم مواد نشاسته‌ای، ‌١٠٠ میلی گرم كلسیم، ‌٣٨٠ میلی گرم فسفر، ‌٣ میلی گرم آهن، ‌٢ میلی گرم سدیم، ‌٥٠ میلی گرم پتاسیم، ‌٣٠ واحد ویتامین آ - ‌٠/٣٥ میلی گرم




طبقه بندی: خواص گردو، 
برچسب ها: خواص گردو،  


نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 7 خرداد 1388 توسط حسین راشدی


درباره وبلاگ
جستجو
آرشیو مطالب
موضوعات
نویسندگان
آخرین مطالب
پیوند ها
ابر برچسب ها
آمار سایت