تبلیغات

خواص میوه ها و سبزیجات مختلف - خواص جعفری
خواص میوه ها و سبزیجات مختلف

خواص جعفری

از ابتلای بدن به سرطان جلوگیری می كند.
جعفری گیاهی 2 ساله است كه در سال اول از برگ های یك قوطی پایه ای و در سال دوم از ساقه های گلدار كه در بالا منشعب است، تشكیل می یابد. ریشه اصلی آن محكم و كلفت و دارای تعداد كمی ریشه چه است. میوه این گیاه به درازای 2 تا 3 میلیمتر به رنگ خاكستری تا قهوه ای و بیضوی شكل است . بوی قوی دارد. این گیاه در حال حاضر در تمام نقاط دنیا به وسیله دانه كاشته ی شود. برگ های سال اول را در فاصله ماه های تیر تا شهریور و برگ های سال دوم را در بهار و تا هنگامی كه گیاه گل دارد، جمع آوری می كند.
قسمت های مورد استفاده جعفری، برگ ها، ریشه و میوه (تخم) خشك است و به عنوان معطر كننده از برگ های خشك جعفری استفاده می شود.
فواید و آثار:
برای این سبزی خواص بسیاری ذكر كرده اند، كه به قرار زیر است:
برگ جعفری قوه هضم را تقویت می كند.
برای درمان حبس البول باید 20 گرم ریشه خشك جعفری را در نیم لیتر آب بجوشانید و پنج تا ده دقیقه دم كنید و پس از صاف كردن آن، به فاصله های معین هر روز سه تا پنج فنجان از آن را بنوشید.
جعفری، با مقادیر زیاد جریان خون مخاط ها، دستگاه گوارش و رحم را افزایش می دهد و اعمال این عضو را تحریك می كند و مقادیر زیاد آن سمی است و سبب خونریزی و سرگیجه می شود.
دم كرده جعفری به عنوان یك داروی ادرا آور برای درمان ورم عمومی، التهاب كلیه ها و مثانه مصرف می شود. همچنین برای جلو انداختن قاعدگی از آن استفاده می شود.
تخم جعفری دارای «آپیول» است و آن ماده نیرومندی است كه تب بر و منظم كننده قاعده های ماهانه است. تخم جعفری خون را ضد عفونی می كند و مجاری ادراری روده ها را نیز پاك می كند.
جعفری از ابتلای به سرطان جلوگیری می كند و به خاطر خواص این سبزی باید آن را جزو غذای روزانه اشخاص كم خون و بچه هایی كه دیر رشد می كنند وارد كرد. البته زیاده روی در مصرف جعفری جریان خون را در بدن كند خواهد نمود.
دم كرده چند شاخه جعفری به مقدار یك فنجان آب، برای رفع گرفتگی صدا و دل دردهای فصلی مفید است.
اگر جایی از بدن شما كوفته شده و خون آن سیاه است یك مشت برگ جعفری را خرد كنید و به صورت مرهم روی عضو كوفته شده بگذارید و هر روز چند بار این كار را تكرار كنید تا درد آن تسكین یابد و خون به رنگ طبیعی جریان پیدا كند.
اگر نیم مشت جعفری خشك را با نیم لیتر آب بجوشانید و تا موقعی كه گرم است آن را بنوشید برای رفع روماتیسم فوق العاده مفید است.
اگر برگ های جعفری را له كنند و به صورت مرهم بر روی خراش و ترك خوردگی های كم عمق پوست بگذارند، زخم را به سرعت التیام می دهد.
له شده برگ های جعفری از ورم نیش زدگی حشرات جلوگیری و زخم آن را درمان می كند.
ویتامین های آ و ث جعفری به تقویت بینایی و جلوگیری از ابتلا به شبكوری كمك می كند و پوست را تقویت و پاك می كند.
آب جعفری با ذوب كردن چربیهای جمع شده در زیر پوست برای لاغر شدن خوب است.
اگر مرهم برگ جعفری را روی سینه و پستان زنان شیرده كه شیر آنها بند آمده بگذارند، خیلی سریع شیر آنان جریان می یابد.
شیره جعفری به مقدار كم (1 یا 2 قاشق سوپخوری) برای غده های آدرنال و تیروئید، حفظ سلامت دستگاه ادرار و كمك به نارسایی های كلیه و درمان بی نظمی های چشم مفید است. شیره جعفری با هویج و كرفس بهترین تركیب را دارد.
اسانس جعفری كه ماده عمل كننده آن «آپیول» است و در تمام قسمت های گیاه به خصوص در دانه های آن موجود است، مایعی است روغنی رنگ، بوی آن معطر و اسانس تقویت كننده معدن است و به مقدار 1 تا 2 قطره هر دفعه به عنوان ضد تب تجویز می شود.
برای رفع دندان درد باید یك گلوله كوچك جعفری نمك زده و آغشته به روغن زیتون را در سوراخ دندان گذاشت تا آرام گیرد.
برای رفع بوی نامطبوع دهان می توان جعفری را با مقداری نان خشك جوید و فرو داد.
غده هایی كه در زیر پوست تشكیل شده و گاهی خیلی بزرگ می شوند با تركیب زیر معالجه می شوند:
یك گلوله كوچك جعفری نمك زده را با روغن زیتون ممزوج و مخلوط نموده و وری آن غده قرار دهید و این مرهم را صبح و شب عوض كنید این عمل باید به قدری تكرار كرد تا غده ها به كلی از بین بروند.
برای از بین برده جوش های ریز و قرمز روی پوست باید صبح و شب با محلول دم كرده جعفری صورت و یا قسمتی از بدن را كه جوش دارد شستشو داد. برای روشن شدن رنگ پوست صورت و چهره باید یك هفته صبح و شب صورت با جوشانده نیم گرم (یك دسته بزرگ جعفری) در یك چهارم لیتر آب شستشو داد.
اگر جعفری را خرد كنید و در شیر گرم بریزید و صبح ناشتا میل كنید برای معالجه گرفتگی صدا مفید است. همچنین دم كرده چند شاخه جعفریی با یك فنجان آب، گرفتگی صدا را مرتفع می كند.
تركیبات شیمیایی جعفری:
الف) ریشه جعفری دارای مواد قندی، مواد معدنی (5 درصد)، اسانس (5% تا 8% درصد)است.
ب) میوه یا تخم جعفری دارای مواد زیر است:
مواد روغنی، آلورون، تانن، یك ماده زرد رنگ، یك ماده سمی به نام آپی ئین، یك اسانس شامل آپیول.
تركیب مواد غذایی برگ و ساقه جعفری:
یك قاشق غذا خوری برگ و ساقه جعفری آب پز شده یك كیلو كالری ارزش انرژی زایی داشته و از تجزیه آن به جز آب، مواد غذایی ریز را به دست آورده اند:
1)پروتئین: كم
2)چربی: كم
3)قند:
4)كلسیم: 7 میلی گرم
5)آنه: 2/0 میلی گرم
6)ویتامین A : 092 واحد بین المللی
7)ویتامین B1 : كم
8)ویتامین 2B : 0/1 میلی گرم
9)ویتامین pp :0/1 میلی گرم
ـ بر اساس نتایج پژوهشی جدید در مصر، خوردن جعفری از ابتلا به بیماری های قلب و رگ های خونی جلوگیری می كند و به سبب داشتن اسید فولیك و كلسیم زیاد (كلسیم آن از شیر بیشتر است)، از ناقص الخلقه شدن جنین گلوگیری می كند.




طبقه بندی: خواص جعفری، 
برچسب ها: خواص جعفری،  


نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 7 خرداد 1388 توسط حسین راشدی


درباره وبلاگ
جستجو
آرشیو مطالب
موضوعات
نویسندگان
آخرین مطالب
پیوند ها
ابر برچسب ها
آمار سایت