تبلیغات

خواص میوه ها و سبزیجات مختلف - خواص سیر
خواص میوه ها و سبزیجات مختلف

سیر
 
نحوه استفاده : خوراکی
خواص : سیر Garlic
نام علمی Allium sativum
گیاه شناسی

سیر گیاهی است علفی و دائمی كه ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مركب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهای نازك و ظریف برنگ خاكستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریك و نواری شكل برنگ سب تیره و گلهای آن كوچك و صورتی رنگ كه بصورت یك چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود .
سیر وپیاز رابطه ای نزدیك با هم دارند كه شاید بدلیل بوی بد آنها می باشد .
در مصر قدیم برای مومیائی مدرگان و خوش طعم كردن غذاها بكار می رفته است . هومر شعر باستان در نوشته های خود از آن یاد برده است .
مردم در اروپا و اسپانیا از قبل از میلاد مسیح آنرا می شناختند و از آن استفاده می كردند .
بقراط پدر علم
طب در نوشته های خود از خواص آن یاد كرده و یكی دیگر از دانشمندان قدیم 61 خاصیت مختلف برای سیر قائل شده است .
سه نوع سیر وجود دارد :
1-سیر آمریكایی بنام Greole نامیده می شود . این نوع سیر دارای
پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است .
2-سیر تاهیتی كه از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آن به 8 سانتیمتر می رسد .
حضرت محمد (ص) برای سیر 70 خاصیت مختلف قائل شده اند و می فرمایند :
از سبزی سیر تا می توانید استفاده كنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنكس كه سیر وپیاز خورده به مسجد نیاید و به مردم نزدیك نشود .(به علت بوی بد دهان)
خواص داروئی:
سیر از نظر
طب قدیم ایران گرم و خشك است اسانس سیر كه در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود برای تغییر طعم غذا مصرف می شود .
1)سیر بادشكن وضد عفونی كننده است .
2)خوردن سیر مصونیت
بدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد .
3)سیر كرم كش است .
4)سیر محرك و تقویت كننده
بدن است .
، برای درد گلو میتوانید یک حبه از سیر را رنده کرده و یک قاشق مربا خوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل کنید، اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی مفیدی میباشد. سیر داروی سرماخوردگی و زكام است .
6)سیر اثر خوبی در معالجه سل دارد
7)سیر
خون را رقیق می كند
8)سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد
9)خوردن مداوم سیر لقوه و رعشه را از بین می برد .
10)سیر چون گرم و خشك است بنابراین رطوبت
معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می كند.
11)سیر درمان كننده دردهای مفاصل ، سیاتیك و نقرس می باشد .
12)سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است .
13)آنهائی كه قطره قطره ادرار می كنند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود .
14)سیر زخم های ریه و درد
معده را از بین می برد .
15)سیر سنگ های كلیه را شكسته و خارج می سازد .
16)سیر را با زیره بپزید برای تقویت
دندان مفید است .
17)مالیدن سیر پخته به
دندان ، درد دندان را تسكین می دهد .
18)سیر را بسوزانید وبا عسل مخلوط كنید و ضمادی از آن درست كنید این ضماد برای رفع
خون مدرگی زیر پلك چشم مفید است .
19)سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است .
20)برای از بین بردن میخچه كف پا از ضماد سیر استفاده كنید .
21)جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است .
22)جهت ضد عفونی كردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده كنید :
مقدر 100 گرم سیر را با 200 گرم آب و 200 گرم شكر یا قند مخلوط كرده و آنرا بجوشانید تا له شود . مقدر مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است .
23)جدیدا در یكی از بیمارستان های آمریكا برای ضدعفونی كردن فضای بیمارستان از سیر استفاده میکنند .
24)پاستور پزشك معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باكتری كشی سیر را تائید كرده است .
25)سیر ضد انعقاد و لخته شدن
خون است .
26) در شوروی سیر بنام پنی سیلین معروف است و معمولا هنگامیكه آنفولانزا شیوع دارد، مصرف آن بالا می رود درچندسال پیش كه آنفلوانزا شیوع پیدا كرد مردم شوروی 500 تن سیر مصرف كردند .
27)خوردن سیر سلولهای سرطانی را از بین می برد .
28)یكی از دانشمندان آمریكایی كه در دانشگاه فلوریدا روی مرض ایدز تحققی می كند معتقد است كه سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد .
29)مصرف سیر مقدر كلسترول
خون را پائین می آورد . مقدار LDH را كاهش می دهد . مقدر مصرف سیر برای این منظور 30 گرم در روز است . جالب است كه با مصرف سیر در چند ماه اول مقدر كلسترول ممكن است بالا رود و این بدین علت است كه كلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می شود كه از آنجا دفع گردد بعد از اینكه كلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف كرد . گ
30)خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می كند .
31)چینی ها قرن هاست كه برای پائین آوردن فشار
خون از سیر استفاده می كنند .
مضرات :
سیر با آنكه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف چشم و عوارض بواسیر می شود . سیر برای آنهائیكه اسهال دارند مضر است .
آنهائیكه
معده ضعیف دارند و بطور كلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط كنند .
كسانیكه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمك پخته و كمی به آن روغن بادام یا كره اضافه كنید تا مضر نباشد .
منبع : کتب
طب سنتی



طبقه بندی: خواص سیر، 
برچسب ها: خواص سیر،  


نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 7 خرداد 1388 توسط حسین راشدی


درباره وبلاگ
جستجو
آرشیو مطالب
موضوعات
نویسندگان
آخرین مطالب
پیوند ها
ابر برچسب ها
آمار سایت